Waarom kiezen voor de Ranonkel?

De keuze voor een school is erg belangrijk, uw kind brengt er immers een belangrijk deel van zijn of haar jeugd door. We helpen hier graag bij! Kom daarom gerust eens langs voor een kennismaking. Dan kunnen wij bespreken wat voor u belangrijk is. Hier hebben we alvast een paar voordelen op een rijtje gezet:
  • Wij hebben aandacht voor ieder kind en zorgen dat iedereen met plezier naar school komt. We volgen de ontwikkeling van uw kind op de voet.
  • Er heerst een goede, rustige en veilige sfeer in de school.
  • Leerlingen denken mee over wát ze willen leren en hoe ze dat kunnen bereiken. Uiteraard doen ze dit binnen gestelde kaders. Door bewust na te denken over de leerdoelen, zien we de betrokkenheid en leeropbrengst van leerlingen groeien!
  • Onze leerlingen krijgen eigentijds onderwijs met inzet van moderne (ICT-)middelen zoals Chromebooks.
  • Onze leerlingen zijn kritisch naar zichzelf toe en komen tot creatieve oplossingen.
  • We hebben aandacht voor natuur, techniek & wetenschap: we doen technische proeven, coderen met Scratch en stellen onszelf regelmatig ontdekvragen.
  • We hebben meteen vanaf groep 1 veel aandacht voor bewegen en motoriek. Onze gymlessen worden gegeven door een speciale vakdocent.
  • Onze leerlingen hebben een stem op school, we hebben een actieve leerlingenraad. Ze denken mee bij bepaalde onderwerpen, zoals de inrichting van ons schoolplein.
  • Wij communiceren transparant en open en werken samen met ouders/verzorgers aan de ontwikkeling van hun kind(eren). Het laatste nieuws volgen, foto’s van activiteiten bekijken, inschrijven voor gesprekken en vragen stellen aan de leerkracht kunt u gemakkelijk doen via ons ouderportaal.
  • We zijn een gezonde school: tijdens onze eerste pauze eten de kinderen elke dag fruit. Verder stimuleren wij water drinken, we bewegen veel en hebben aandacht voor een gezonde sociale omgeving op school.
  • We werken volgens een continurooster. De schooltijden zijn alle dagen gelijk: 8.30 - 14.00 uur.

Ouders aan het woord

"De kinderen voelen zich fijn op school, complimenten daarvoor."